Мій кабінет Вихід Вхід Реєстрація
  • Головна
  • Відео
  • Новини
  • Оголошення
  • Вітання
  • Форум
  • Повідом новину
  • Про нас
  • Головна сторінка 2015 » Січень » 22
    Зберігання овочів взимку
    Правильно збережені дари осені допоможуть підтримати імунітет в сезон застуд у холодні зимові місяці.
    Приміщення, в якому зберігаються овочі та фрук¬ти, має бути добре ізольованим від зовнішнього се¬редовища. У ньому слід підтримувати температуру між 8 і 0°С, а вологість - між 80 і 90 %. Сюди ні в якому разі не повинні попадати сонячні промені. У таких умовах пригнічуються біохімічні та фізіологічні процеси і розвиток гнильних мікроорганізмів. У при¬міщенні має бути хороша вентиляція. Якщо приміщен¬ня вологе, необхідно його провітрювати, якщо сухе - зволожувати, зрошуючи підлогу водою або підвішую¬чи в декількох місцях мокрі ганчірки. Перед тим, як внести овочі на зберігання, приміщення слід добре провітрити, ґрунтовно прибрати, ретельно просу¬шити та продезинфікувати, побіливши розчином мідно¬го купоросу (2-3 wacko та вапна і спалити по 50 г сірки на кожен кубічний метр простору. Під час окурюван- ня (фумігації) приміщення потрібно протягом доби тримати щільно закритим.
    Не всі види та сорти овочів і фруктів підлягають тривалому зберіганню. Чим щільніша їх тканина і шкірка, тим важче в них проникають мікроорганізми, а значить, вони зберігаються довше. Восковий наліт на поверхні фруктів і овочів гарантує більш трива¬лий час зберігає їх свіжими, так як перешкоджає ви¬паровуванню з них вологи. Картоплю найкраще збері¬гати в ящиках при температурі 1-3°С. Приміщення, в яких вона зберігається, повинно регулярно провітрю¬ватися і бути темними, щоб картопля не позеленіла. Моркву для зберігання можна пересипати вологим піском, або розкласти її в поліетиленові пакети, але зав'язувати їх не потрібно, інакше повітря не надійде до коренеплодів. Іноді моркву занурюють в розчин
    глиняної суспензії і після сушки укладають в тару. До 6 місяців можуть зберігатися такі сорти: Валерія, Нан¬тська, Шантане, Московська зимова.
    Столові буряки зберігають так, як і моркву, при температурі 1-2°С і вологості 90-95 %.
    Капусту пізніх сортів для зберігання виривають з коренем або проколюють шилом качан, в отвір встав¬ляють дріт, опудрюють головку товченою крейдою, обертають харчовою плівкою і підвішують під сте¬лею в погребі.
    Цибулю найкраще зберігати в сплетених вінках, або насипати у старі капронові панчохи і підвісити у сухому приміщенні. А часник набагато вередливіший, ніж цибуля, тому можна кожну головку умочити в роз¬плавлений парафін, щоб утворилася суцільна обо¬лонка, вона буде перешкоджати усиханню часнико¬вих зубців. Ще можна очистити зубчики і покласти в соняшникову олію, такий часник прекрасно підхо¬дить в салати та інші страви.
    Добре просушені бобові можуть зберігатися дов¬го, але проблема в тому, що личинки жуків заводяться ще до збирання врожаю. Щоб запобігти їх розмножен¬ню, в квасолю поміщають розрізані навпіл зубчики часнику або насіння кропу. Можна залишити квасо¬лю на морозі, або потримати в гарячій духовці. Найк¬ращий спосіб зберігання бобових - засипати добре просушені зерна у скляні банки з додаванням попелу із сухих стручків квасолі і герметично закрити мета¬левою кришкою (1 ст. л. попелу на 0,5 літрову банку).
    Просмотров: 336 | Добавил: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Турійські Новини
    Сайт не контролює точність інформації, розміщеної на ньому третіми особами, не дає ніякої гарантії стосовно точності такої інформації, не несе за це відповідальності та не відповідає за відповідність, цінність, зміст, якість, законність такої інформації, а також за дотримання в ній авторських прав.Якщо виявиться помилковість інформації, сайт не буде нести відповідальність за результати, збиток або збитки, які виникли в результаті такої помилки.